Metabolic Balance®

In tegenstelling tot de meeste methoden om af te vallen, is het primaire doel van Metabolic Balance® niet een slank lijf, maar een gezond lijf, met een gezond gewicht. Het is een op jouw bloedwaarden gepersonaliseerd voedingsprogramma dat je stofwisseling weer in balans brengt. Hierdoor zal je lichaam weer effectiever gaan functioneren en zul je gemakkelijk kilo’s kwijtraken.

Lekker in je vel!

Omdat jouw lichaam de beste brandstof krijgt en schadelijke voeding vermeden wordt, zul je je lekkerder gaan voelen en ook klachten die het gevolg waren van verkeerde voeding zullen verdwijnen. De bekende welvaartsziekten worden voorkomen en o.a. je energie, concentratievermogen en slaappatroon zullen verbeteren.

In de praktijk blijkt, dat mijn cliënten hun dosis medicatie voor klachten als hoge cholesterol, hoge bloeddruk en verhoogde bloedsuikerspiegel, migraine, etc. kunnen verminderen en soms zelfs volledig stoppen!

Je zult merken hoe effectief de juiste voeding is in het herstellen van balans in je lichaam. Het heeft een positief effect op je gewicht, het functioneren van allerlei lichaamsprocessen en daardoor zit je letterlijk en figuurlijk beter in je vel.

“Laat uw geneesmiddel uw voeding zijn en uw voeding uw geneesmiddel“

Hippocrates

Bij de bron aanpakken

Ieder lichaam is anders. Daarom is het belangrijk, dat het voedingsprogramma wordt aangepast op jouw lichaam. Hiervoor wordt bloed afgenomen bij een prikdienst bij jou in de buurt. Het bloed wordt geanalyseerd in een gespecialiseerd laboratorium.

Hierbij wordt gekeken naar 36 verschillende bloedwaarden. Aan de hand van deze waarden wordt een voedingsprogramma samengesteld dat helemaal op jouw lichaam is toegesneden.

Voeding als basis

Jouw persoonlijke voedingsprogramma is de basis van een gezond, fit en slank lijf. Geen voedingssupplementen, poeders, shakes of medicijnen kopen, maar gewoon boodschappen doen bij de supermarkt.

Op basis van jouw bloedwaarden stellen we een lijst met voedingsmiddelen op waarmee je met gemakkelijke recepten drie voedzame, lekkere maaltijden per dag op tafel kunt zetten. Om de bloedsuikerspiegel in balans te brengen en de vetverbranding te stimuleren zijn tussendoortjes geen onderdeel van het programma.

Persoonlijk streefgewicht

In overleg met jou wordt een persoonlijk streefgewicht vastgesteld. Dat wordt het doel van het programma. Om dat doel te bereiken wordt gebruik gemaakt van een op jou toegesneden, gebalanceerd voedingsprogramma:

•   Natuurlijke, onbewerkte voeding;
•   Koolhydraten met lage glycemische lading*
•   Proteïnen met hoge biologische opneembaarheid
•   Voedingsmiddelen die voor jou persoonlijk worden bepaald

* Je hebt vast weleens gehoord van zogenaamde snelle koolhydraten. Dat zijn koolhydraten met een hoge glycemische lading. Voorbeelden daarvan zijn ontbijtkoek, wit brood, snoep, koek, taart, frisdrank, etc. Voedingsmiddelen met een hoge glycemische lading zorgen voor een snelle stijging van de bloedsuikerspiegel, waardoor je snel weer honger krijgt en meer vet opslaat. Daarom bevat ons voedingsprogramma uitsluitend voedingsmiddelen met een lage glycemische lading.

De 4 fasen van Metabolic Balance®

Fase 1: Voorbereiding
Tijdens een intake-gesprek wordt je gezondheid, voedingspatroon en persoonlijk streefgewicht in kaart gebracht. Vervolgens wordt het bloed op 36 waarden onderzocht en aan de hand van al deze gegevens wordt een persoonlijk voedingsplan opgesteld.

 Fase 2: Streng
In minimaal twee weken krijgt het lichaam de gelegenheid om zich aan je nieuwe voedingspatroon aan te passen. Er zijn al veranderingen merkbaar in het gewicht en je gaat je fitter voelen.

 Fase 3: Minder streng
Je lichaam begint in balans te komen en is gewend aan je nieuwe voedingspatroon. Nu kun je voedingsmiddelen gaan toevoegen aan je eetpatroon. Je leert luisteren naar je lichaam en kunt daardoor steeds beter de voeding kiezen die het beste bij jouw lichaam past.

 Fase 4: Resultaat behouden
Gefeliciteerd! Jouw streefgewicht is bereikt! Nu is het zaak om dat gewicht te behouden. Je hebt geleerd wat jouw lichaam nodig heeft en welke voedingsmiddelen het beste bij jou passen. Omdat je nu lekker in je vel zit en een gewicht hebt bereikt dat goed bij je past, wordt het steeds makkelijker om je nieuwe eetgewoonten vol te houden.

Uitleg van Metabolic Balance®:

Is Metabolic Balance® iets voor mij?

Het Metabolic Balance® programma is geschikt voor iedereen, die op een gezonde wijze wil afvallen en slank wil blijven. Dit programma is uitermate raadzaam voor mensen die aan de gevolgen van een slecht voedingspatroon lijden. Denk hierbij aan overgewicht, diabetes, reuma, hoge bloedruk, stofwisselingsstoornissen, vermoeidheid of migraine. Metabolic Balance® wordt aanbevolen voor mensen die, ongeacht hun leeftijd, vitaliteit, lichamelijke en geestelijke levenskracht nastreven.

Uitleg over hoe het Metabolic Balance® programma in zijn werk gaat, vind je hieronder. Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Meld je aan voor een gratis consult!

Hoe werkt het?

Het programma van een Metabolic Balance® pakket ziet er als het volgt uit:

 Aanmelding
Je kunt je hier online inschrijven. Door een kort vragenformulier in te vullen geef je inzicht in jouw gezondheid en eetpatroon.

Kennismaking
Afhankelijk van het pakket dat je kiest, volgt hierna telefonisch, één op één of in groepsverband een kennismakingsgesprek, of vult je een uitgebreid vragenformulier in. We verzamelen belangrijke informatie over jou, jouw gezondheid en jouw eetpatroon, waarmee we de basis leggen voor een op jou persoonlijk samengesteld voedingsplan. Samen stellen we een streefdoel.

Bloedanalyse
Bij een prikdienst in jouw omgeving wordt een bloedmonster afgenomen. Je bloed wordt vervolgens op 36 waarden geanalyseerd. Hiermee verkrijgen wij unieke informatie over je gesteldheid, waardoor het voedingsplan nóg specifieker op jou kan worden samengesteld. Bloedprikken informatie.

Begeleiding
Afhankelijk van jouw behoefte kies je een pakket met meer of minder intensieve begeleiding.  Samen bespreken we het voedingsplan en krijg je persoonlijke coaching.

Transformatie
Nu is het een kwestie van doen! Het lichaam zal gaan wennen aan het nieuwe voedingspatroon. Je gewicht zal zienderogen afnemen en je zult je beter gaan voelen.

Bereik je doel!
Wanneer je je aan het opgestelde voedingsplan hebt gehouden zal je je streefdoel behalen. Je bereikt een gezond gewicht, je huid ziet er beter uit en je zit lekker in je vel. Je bent goed bezig, nu is het slechts een kwestie van volhouden. Je hebt geleerd op welke voedingsstoffen jouw lichaam het beste reageert en hoe je daarmee lekkere maaltijden kunt maken. Gefeliciteerd en ga zo door!

Klik hier voor meer informatie over Metabolic Balance®

Heb je nog vragen? Klik hier!