Bloedprikken informatie

De kosten voor het bloedprikken worden door Rondom-Gezond afgerekend met het laboratorium.

Bij het aanmelden ontvang jij een prik-set en een uitnodiging voor bloedafname bij een prikpost bij jou in de buurt (binnen een straal van 10km), welke automatisch is toegewezen nadat je je bij mij hebt aangemeld voor het Metabolic Balance® programma. Geef aan dat je van Silvana Luik van Rondom-Gezond de doorverwijzing hebt gekregen. Per e-mail ontvang ik vervolgens automatisch de uitslag.

 Hoe werkt het?

 Je ontvangt de prik-set voor de bloedafname en de test-set per post thuis, de juiste buisjes voor jouw persoonlijk onderzoek worden samengesteld en voorzien van de barcodestickers die refereren naar jouw gegevens en de door jouw begeleider bestelde testen. Je hoeft hiervoor niet thuis te zijn, het kan gewoon door de brievenbuis.

Voor een bloedafname bij jou in de buurt ontvang je een brief voor de desbetreffende laborant(e) en de openingstijden van het prikpunt per email.

Nadat je jouw test-set thuis hebt ontvangen kun je mailen of bellen (0251 714 614) naar het afsprakenbureau voor het maken van een afspraak voor de bloedafname, bij een prikpunt bij jou in de buurt. Je ontvangt vervolgens een brief met uitleg om het bloed per post te kunnen versturen, en het (voorgefrankeerd) verzendmateriaal, volgens wettelijke richtlijnen, ten behoeve van de retourverzending naar het laboratorium.

De retourzending betreft een medische post, de snelheid van de retourzending van jouw bloed naar het lab is hierdoor gegarandeerd door Post NL. Controleer de legingstijden van de brievenbus bij jou in de buurt, doe de envelop vlak voor legingstijd op de bus, zodat jouw bloed op warme zomerdagen en koude winterdagen niet te lang in de brievenbus blijft liggen.

Verzending per post

Je dient de envelop met de buisjes, dezelfde dag, voor legingstijd, op de post te doen. Let hierbij op dat je voor de zekerheid het bloed alleen op maandag tot en met donderdag op de post doet, in verband met de sluiting van ons lab op zondag. Op warme of hele koude dagen is het van belang om het bloed zo vlak mogelijk voor de legingstijd te deponeren. Bloed dient daarbij bewaard te worden op kamertemperatuur.

 Houdbaarheid test-set

Je dient jouw bloed uiterlijk 8 weken na ontvangst van de bloedafname-set af te laten nemen en te versturen, dit in verband met de houdbaarheid van de buizen. Na deze tijd wordt jouw order afgesloten en kan niet meer in behandeling worden genomen. Als je niet binnen deze tijd in de gelegenheid bent jouw bloed in te sturen, gelieve dan contact op te nemen met (info@bloedwaardentest.nl). Zij kunnen dan opnieuw jouw bestelling plaatsen en een nieuwe bloedafname-set toesturen, er worden dan wel €19.90 extra orderkosten in rekening gebracht. Als zij binnen de termijn van 8 weken niets van je vernomen hebben, komt jouw order helaas te vervallen en kan je geen aanspraak meer doen op het uitvoeren van de testen.

Let op, voor deze bloedafname dien je nuchter te zijn en daarbij dient de bloedafname voor 12.00 te geschieden. Er mag 12 uur van te voren niet gegeten of gedronken te worden met uitzondering van zuiver water!