Rode bieten Power-Smoothie – jouw roze begin van de dag

 

Niet alleen optisch geweldig

Rode bessen zijn vooral goed voor de gezondheid van ons hart. Bramen, frambozen en bosbessen bevatten een groot aantal anthocyanen. Deze plantaardige stoffen zorgen voor de rode kleur van de bessen. Bovendien houden ze de cellen elastisch, voorkomen ze hart- en vaatziekten en versterken ze ons immuunsysteem. Ze hebben antivirale, antioxidatieve, ontstekingsremmende en bloeddruk regulerende eigenschappen.

Ook het risico van bepaalde kankers blijken de stoffen, die tot de flavonoïden tellen, effectief te verminderen.

Maar laten we de biet niet achterstellen. Vanwege de ingrediënten, wordt het als even goed voor ons hart beschouwd en heeft het bovendien- bij regelmatig gebruik- het vermogen om de bloeddruk naar een normaal niveau te verlagen. Bij mensen met een hoge bloeddruk heeft dit uiteraard een zeer positief effect op de gezondheid van hun hart. Het voordeel is: in de- in dit recept genoemde- hoeveelheid proef je de bieten in vergelijking met de bessen nauwelijks, wat zeker voor velen fijn om te horen is.

Ingrediënten voor ca. 500 ml rode Power Smoothie voor een sterk hart:

 

  • 2oo ml koude rozenbottelthee
  • 100 g vers of bevroren frambozen
  • 50 g vers of bevroren blauwe bessen
  • 1 rijpe bevroren banaan
  • 1/2 rode biet
  • 2 theelepel van een eiwitrijk superfood, ik kies voor hennepzaad maar je kunt ook amandelen nemen 

 mix alles in de blender

Tip: ik heb heel het jaar door biologische bessen (en ook banaan-stukjes) in de diepvris, express voor de smoothies of müesli. Ze zijn goedkoper dan verse bio-bessen en het feit dat ze ijskoud zijn is een voordeel, dan hoef je je smoothie niet eerst in de koelkast te doen voor het drinken. Want een blender met 1 PS warmt de ingredienten snel op en we willen de smoothie toch liever koud genieten.