Ons dagelijks vergif. Tips om toch gezond te blijven

 

Deze foto raakte me meteen toen ik hem zag. Het vergelijken van een supermarkt met een vuilnisbelt. Maar wat kan je (zelf) doen? Niet iedereen heeft een grote moestuin en kan zichzelf verzorgen. De meeste mensen hebben gekozen om er niet over na te denken. Een houding die heel begrijpelijk is, omdat dergelijke overwegingen je echt depressief kunnen maken en uiteindelijk heb je toch geen uitweg. Of wel?

Laten we eerst eens een paar vergiftigingen bekijken, die we dagelijks onvermijdbaar tegenkomen.

Zwaarmetaal zoals lood of kwik:

Lood zit in uitlaatgassen, dit komt via regen op de planten en dieren terecht die wij eten, waardoor we het lood binnenkrijgen. Het kwik komt via industriële bedrijven in het rioolwater terecht waardoor voornamelijk vissen erg belast worden. Bovendien is kwik ook in diverse onkruidbestrijder aanwezig, wat kan leiden tot een ophoping in het dierlijke lichaam. Het probleem met zware metalen is dat ze enerzijds kankerverwekkend zijn en anderzijds zich op de zenuwen vastleggen en de zenuwimpulsoverdrachten verhinderen. Ondertussen is bewezen, dat er een directe samenhang is tussen het gebruik van deodorant en de stijgende borstkankergevallen en dat alle zenuw-stoornissen zoals Tinnitus, MS, Alzheimer en Parkinson in verband gebracht kunnen worden met aluminium belasting.

Gift en kanker

Als het om het onstaan van kanker gaat is er altijd sprake van onder andere gift. Tegenwoordig leven we in een zeer verontreinigde wereld en onze ontgiftingsorganen hebben het zeer zwaar. De grotendeels industrieel vervaardigde voeding die we opnemen, bevat weinig pure voedingsstoffen, integendeel, het bevat juist veel belastende stoffen. Door het tekort aan nutriënten worden de behoeftes van het lichaam niet vervuld en nemen we in verhouding tot ons lichaam te grote hoeveelheden aan eten op. Tegelijkertijd ontnemen we het lichaam van bijna iedere mogelijkheid om uit te scheiden wat hij niet nodig heeft. We onderdrukken het zweten, drinken te weinig water, bewegen te weinig, hebben trage darmen en behandelen onze huid onjuist.

Loop maar eens voor de grap door de gangen van de supermarkt en kijk naar de keuze aan vlees en worsten: ze zitten vol met medicamenten, hormonen, antibiotica, ontstekingsremmers en pijnstillers. De smaakversterker glutamaat die vooral in de kant-en-klaar gerechten zit is een zenuw-toxine. Bisphenol, een stof die als „zachtmaker“ in plastic verplakkingen wordt gebruikt en vaak uiteindelijk het verpakte product in gaat, leidt onder andere tot onvruchtbaarheid. De suikervervanger aspartam is erg kankerverwekkend en verslavend. Suiker maakt het lichaam „zuur“.

Aluminium hoort officieel niet bij de zware metalen maar wordt ondertussen als net zo gevaarlijk gezien, vooral omdat het alom aanwezig is. Het komt voor in kaas, bakwaren en zout, maar ook in cosmetica zoals deodorant.

Maar terug naar de vraag:

Wat moeten we nou hiermee!?

Ik heb heel veel nagedacht over al deze dingen en heb mijn best gedaan om een gezond leven te leiden, maar ik heb geen zin om me te kastijden en dan alsnog te veel troep binnen te krijgen. Natuurlijk let ik op wat ik koop. We hebben thuis een kleine moestuin, daarnaast zijn we begonnen met een biologische adoptietuin om heel het jaar door verse onbespotene groenten te krijgen, dit is zo veel leuker en ook nog eens goedkoper dan de groenten ergens kopen. Of ga eens op zoek naar een biologische boer in jouw buurt en kies voor milieu-vriendelijke producten. Hoe je het ook doet: kies voor pure voeding, hoe korter de ingrediënten-lijst hoe beter. Niets kant-en-klaar, maar zelf koken.

Als het gaat om lichaamsverzorging, laten we in mijn gezin gewoon veel weg van wat we vroeger vanzelfsprekend vonden. De douchegel en de shampoo zijn bijvoorbeeld vervangen door natuurlijke zepen (dat scheelt ook voor het gebruik van plastic) en de deodorant wordt zelf gemaakt met onder andere baking soda en kokosolie. Tandpasta vanzelfsprekend zonder fluoride. Last but not least nemen we regelmatig zeoliet in de vorm van clinoptiloliet in. Dit is een vulkanische steenpoeder met een fantastisch vermogen om zware metalen, medicijnresten, schadelijke schimmels en vele andere verontreinigende stoffen te binden en af te voeren. Het stimuleert ook de darmflora en dus het immuunsysteem. Echt een wondermiddel dat gewoon opgelost in water gedronken kan worden.

 

Maar dit is nog niet alles: detox! Ontgif jouw lichaam c o n t i n u e !

Hiermee bedoel ik methoden die zachtjes ons organisme ondersteunen bij de uitscheiding van stoffen die het niet langer nodig heeft. Volledig zonder chemische stoffen, waarvan er toch al te veel in het lichaam zitten.

Begin eens jouw drink-capaciteit te verhogen, min. 2 liter water per dag. Gun jezelf voetbaden met een basisch mineraalzout. Steun de lever met mariadistel (Carduus marianus) en de nieren met brandnetel-thee. De alg chlorella heeft een sterke ontgiftende werking en medicinale paddenstoelen zijn ook een soort vuilverwerking. Ik zou het nog kunnen hebben over darmspoelingen, aminozuren, cassia fistula en het in kracht zetten van de ontgiftiging via de huid als je naar de sauna gaat, maar dat zal ik een andere keer doen.

Ontgiftigen kan op zo veel meer verschillende manieren, vraag eens bij mij na als je hier meer over wil weten.